Tukaj so zbrana najpogostejša vprašanja, ki zanimajo naše stranke.

Kaj je terapija RTT?

Rapid Transformational Therapy (RTT) ali terapija učinkovite preobrazbe je izjemno uspešna mešanica terapij, ki smiselno združuje nova nevroznanstvena dognanja z učinkovitimi tehnikami in principi psihoterapije, hipnoterapije, kognitivno-vedenjske terapije in nevrolingvističnega programiranja za doseganje hitrih in trajnih rezultatov.

Učinkovitost terapije RTT temelji na odkrivanju podzavestnih vzrokov težav, do katerih posameznik lažje in hitreje dostopa v stanju hipnoze oziroma sproščenosti uma in telesa. Uvid in razrešitev starih vzorcev ter prestrukturiranje le-teh v nove načine razmišljanja, delovanja in čustvovanja v hipnozi posamezniku omogočijo lažje in hitrejše premagovanje čustvenih, fizičnih, miselnih, motivacijskih, vedenjskih in drugih težav. Z vsakodnevnim poslušanjem personaliziranega posnetka posameznik utrjuje nove in prestrukturirane vzorce in prepričanja še 21 dni po seansi.

Terapijo RTT je razvila je priznana angleška terapevtka, govornica in avtorica mnogih uspešnic Marisa Peer ter z njo pomagala tudi kraljevi družini, vrhunskim olimpijskim športnikom in podjetjem, kot so Google, Disney, založba Penguin in IBM. Za terapijo RTT je dobila mnoga priznanja in nagrade, Marisin prispevek k hipnoterapiji pa je bil priznan tudi s strani Kraljevega zdravniškega združenja v Londonu in New Yorku ter s strani Britanskega združenja psihoterapevtov.

Za koga je primeren RTT?

Metoda RTT je primerna za vsakogar, ki bi rad izboljšal katerokoli področje svojega življenja, osebnega ali poslovnega, in se osvobodil čustvenih blokad ali fizičnih težav. Med drugim se terapija RTT uporablja za spopadanje s težavami na naslednjih področjih:

• podpora imunskemu sistemu,
• nizka samozavest in slaba samopodoba,
• anksioznost, depresivnost,
• fobije in strahovi,
• težave v odnosih,
• težave s težo,
• težave z zanositvijo,
• nespečnost,
• hormonsko neravnovesje,
• izgorelost,
• fibromialgija in kronična bolečina,
• sindrom kronične utrujenosti,
• perfekcionizem,
• finančna svoboda,
• podpora obolelim za rakom in njihovim svojcem,
• doseganje boljših poslovnih rezultatov…

Za koga RTT ni primeren?

RTT ni primeren za otroke, mlajše od 3 let, za posameznike, ki so kadarkoli v življenju doživeli psihotično epizodo oz. imajo diagnozo psihoze, in za posameznike z epilepsijo.

Kako se RTT razlikuje od ostalih terapij?

Za razliko od pogovorne terapije (psihoterapije, klinične psihologije, kognitivno-vedenjske terapije…) z RTT-jem dostopate do podzavestnih vsebin, kar posamezniku omogoča hitrejše in globlje razumevanje vzroka svojih težav. Le-tega v hipnozi posameznik prav tako odpravlja na podzavestnem nivoju ter tako hitreje in lažje spreminja svoje vedenjske, čustvene in mišljenjske vzorce in navade.

Koliko seans je potrebnih?

Število seans je odvisno od narave in kompleksnosti problema ter od samega posameznika. Nekatere težave zahtevajo eno samo seanso, medtem ko je za bolj kompleksne težave potrebnih več seans. Vendar lahko tudi v tem primeru posamezniki opazijo pomembne spremembe že po prvi seansi.

 Ali terapija RTT deluje?

Vsekakor. Z metodo RTT so mnogi posamezniki odpravili vrsto različnih težav. Ključ do spremembe se skriva v odkrivanju in spremembi najglobljih vzrokov težav, do katerih lažje in bolj učinkovito dostopamo preko podzavesti.

Podzavest pozna odgovore na naša vprašanja in ti odgovori so že v vas. Da bi dostopali do teh odgovorov, je komuniciranje z lastno podzavestjo zelo priročno, strokovnjak, ki vas bo popeljal skozi ta proces, pa nepogrešljiv.

V seansi boste prepričanja, interpretacije, vzorce tudi prestrukturirali in stare vzorce, prepričanja in poglede nadomestili z novimi, boljšimi načini razmišljanja in delovanja.

Pri metodi RTT je posameznikovo sodelovanje še posebej poudarjeno. Vi ste tisti, ki nosite odgovore in ključ do spremembe. V vsakemu od nas je moč, da spremeni svoje življenje, zato je opolnomočenje ključni del terapije RTT. Vi ste tisti, od katerih je odvisen vaš napredek, in v vas je moč, da dosežete željene rezultate. V sami seansi boste odkrili vzrok svojih težav ter prestrukturirali vaša zastarela in neuporabna prepričanja in vzorce, vendar je trajnost rezultatov nadomestitve starih vzorcev z novimi odvisna tudi od vaše zavezanosti k poslušanju personaliziranega posnetka.

Kaj pa če mislim, da že poznam vzrok svojih težav?

Tudi če se vam zdi, da vzrok svojih težav že poznate, lahko s terapijo RTT dobite svež vpogled v nastanek vaših težav. Ponavadi se vzrok, ki ga posamezniki odkrijejo v terapiji RTT, razlikuje od tistega, za katerega so predhodno predvidevali, da je bil ključen za nastanek težave. Podzavest ponavadi pokaže drugačno sliko, kot bi pričakovali. Nekateri posamezniki, ki so v seansi prišli do enakih ali podobnih ugotovitev, pa so poročali o močnejšemu uvidu v nastanek in okoliščine težav, kot so pred tem razumeli na zavestnem nivoju. V vsakem primeru je bil uvid, prestrukturiranje in nadomestitev starih vzorcev in prepričanj z novimi zanje izjemno transformativna izkušnja.

Kako dolgo poteka seansa?

Sama seansa RTT poteka nekje od 90 do 120 minut, lahko tudi malo dlje. Pred samo seanso je potreben še uvodni pogovor, ki ponavadi poteka kakšen dan prej. Število srečanj je odvisno tudi narave problema in vsakega posameznika posebej. Posameznikov napredek spremljamo še 21 dni po seansi, ko klient vsakodnevno posluša posnetek, ki je bil narejen prav zanj.

Kaj če ne morem biti hipnotiziran?

Vsak je lahko hipnotiziran. Hipnoza ni stanje, v katerem se ne bi zavedali sebe, svojih besed, dejanj ali sveta okrog sebe. Je le stanje sproščenosti oziroma umirjenosti uma in telesa, približno tako kot preden zaspite. Posameznik se zaveda vsega, kar se dogaja okrog njega in ima popoln nadzor nad sabo in nad dogajanjem v terapiji. Ne glede na to, kako globoko greste v hipnozi, je učinek hipnoterapije enako močen.

V čem se Center Holistea razlikuje od ostalih?

V Centru Holistea se osredotočamo tako na podzavestne kot zavestne komponente posameznikovega delovanja in mišljenja in hkrati posvečamo pozornost posameznikovemu čustvenemu, telesnemu in umskemu delovanju. Človek je več kot le um in več kot le skupek izoliranih posameznih delov. Če želimo spremeniti svoje življenje, se je potrebno osredotočiti na vse komponente hkrati – na um, čustva in telo. Zato smo v center vključili tako domače kot tuje strokovnjake z različnih področij (psihologija, hipnoterapija in RTT terapija, klasična medicina, nutricionistika itd,), ki lahko s svojim znanjem in izkušnjami bolj celostno pripomorejo k posameznikovim korakom in doseganju zadovoljstva, spremembe in odličnosti.
Imate še kakšno vprašanje? Kontaktirajte nas tukaj.