Rak na duši – razprodano

18,70

Dr. Nela Sršen razkrije svoja najgloblja čustva, ki so ji pripeljala bolezen, kako je kot bolnica doživela stanje klinične smrti in kako je zdravila svoje bolečine. Na podlagi izkušenj tako bolnice kot zdravnice ter še posebej z opazovanjem bolnikov je prišla do mnogih spoznanj o zdravljenju raka tako s konvencionalno medicino kot komplementarnimi metodami. V svojih razmišljanjih poudarja tudi pogosto spregledano pomembnost vpliva naše duševnosti na nastanek bolezni in njeno ozdravitev.

Ni na zalogi

Kategorija:

Opis

O avtorici

Dr. Nela Sršen (1965) je ugledna zdravnica, kirurginja ter članica ekipe za transplantacijo jeter v Univerzitetni bolnišnici v Padovi, ki letno opravi 95 transplatacij jeter. Je znana humanitarka, ki je pomagala številnim bolnikom iz domovine Hrvaške pa tudi drugih držav, ki so nastale po razpadu nekdanje Jugoslavije. Med njenimi bolniki sta slikar Dalibor Jalavić in kantavtor Arsen Dedić, iz Slovenije pa prevajalka knjige Rak na duši Stajka Skrbinšek. Njeni pacienti poročajo o njeni neznanski požrtvovalnosti in pozitivnemu pristopu k zdravljenju.

Če si želite ogledati intervju Vesne Milek z dr. Nelo Sršen v oddaji Od blizu, kliknite tukaj.


Iz predgovora

»To je preprosto moja življenjska zgodba. Zgodba, ki je na svoji poti srečala tisoče drugih zgodb, vsako s svojimi duševnimi in telesnimi bolečinami. S tem, ko sem se poistovetila z bolečinami drugih, sem postajala vse bolj pozorna tudi na svoje bolečine. Nadaljevala sem po tej poti in zaživela brez bolečine, ki me je pred tem zasužnjevala. Bolečine, ki je načenjala moje telo in uničevala mojo dušo. Bolečine, ki me je odnašala. Tako kot se to dogaja tudi mojim bolnikom.«


Podrobnosti

Avtorica: dr. Nela Sršen
Datum izdaje: junij 2013
Obseg: 160 strani
Format: 144 x 205
Vezava: mehka
Založnik: LARA-TAO d.o.o., Zagreb
ISBN: 978-953-57434-1-5